Buckingham Sarayı duyurdu! Kraliçe 2. Elizabeth, doktor kontrolünde olduğu Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybetti!

Son dakika ! 96 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, hayatını kaybetti.

Bugün, dünya basınını meşgul eden Kraliçe 2. Elizabeth'in sağlık durumunun kötü olduğu, doktor kontrolünde olduğu haberlerinin ardından zaman zaman vefat ettiğine dair iddialar da ortaya atılmıştı. Gündemden düşmeyen haberler sonrası az önce Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

BRİTANYA MONARŞİSİNİN EN UZUN SÜRELİ HÜKÜMDARI

Balmoral'da doktor gözetiminde tedavi gören Britanya monarşisinin en uzun süreli hükümdarı 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in vefat haberi, Buckingham Sarayı tarafından açıklandı.

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecek" ifadelerine yer verildi.

Kraliçenin vefatının ardından yeni kral ve 14 Commonwealth krallığının devlet başkanı, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles olacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kral III Charles: "Size hayatım boyunca sadakat, saygı ve sevgi ile hizmet etmeye çalışacağım"
"Beni konuşturmasınlar" demişti! İYİ Parti'lilerin iftira atıyor dediği Barış Yarkadaş iddialarını kanıtladı! "ABB’den 107 milyon liralık ihale almışlar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Buckingham Sarayı'na taziye mesajı: "Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum"

Gündem Haberleri