Son dakika | Japonya'da kabine istifa etti, başbakan değişti! Suga gitti, Kişida Fumio geldi

Son dakika... Japonya'da LDP genel başkanı seçilen Kişida Fumio, mecliste yapılan oylama sonucunda başbakan seçildi.

Edinilen bilgilere göre Japonya'da iktidarda yer alan LDP genel başkanlığına seçilen Kişida Fumio'nun başbakanlık görevine başlaması için Eylül 2020'den beri görevde bulunan mevcut kabine, toplu olarak görevinden ayrıldı.

Kişida, LDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Gerçek başlangıç noktası burası. Kararlılık ve direnç göstererek ilerleyeceğim" diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ OTURUMDA BAŞBAKAN OLDU

Parti içi seçimlerde Suga'nın yerine LDP ve ortağı Komeito hakimiyetindeki 465 koltuklu Şuugin milletvekillerinden 311'inin oyunu alarak, Japonya’nın 100. başbakanı oldu. 

LDP liderlik seçimlerinde geçen hafta Kişida, rakipleri Reform Bakanı Kono Taro ile kadın adaylar eski İçişleri Bakanı Noda Seiko ve İletişim Bakanı Takaiçi Sanae'yi mağlup etmişti.

Kişida, görevini 31 Ekim 2021'de düzenlenmesi planlanan olağan genel seçimlere kadar yürütecek.

ABE'NİN İSTİFASI SONRASI GÖREVE GELMİŞTİ

Öte yandan Eylül 2020'de Başbakan olarak görev yapan  Şinzo Abe'nin sağlığını gerekçe göstererek istifası sonrası  göreve başlayan Başbakan Suga Yoşihide, seçimlere katılmama kararı almıştı.

Seçimlerde Kişida, rakipleri, Reform Bakanı Kono Taro ile kadın adaylar eski İçişleri Bakanı Noda Seiko ve İletişim Bakanı Takaiçi Sanae'yi mağlup ederek ipi göğüslemişti.

Kaynak: AA

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Dünya Haberleri