Son dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine bayram genelgesi

Son dakika! İçişleri Bakanlığı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi 81 İl Valiliğine, karayollarında alınacak trafik tedbirlerine ilişki genelge gönderdi.

Son dakika! İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla karayollarında trafik denetimlerinin 07 Temmuz’da başlayacağı ve 18 Temmuz’a kadar devam edeceği belirtildi. Bu tarihler arasında ülke genelinde emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde günlük 9.580 ekip/tim, 17.529 personel olmak üzere toplam 114.960 ekip/tim, 210.352 personel görev alacak.

7 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgede; denetim ve can kaybı arasında ters orantılı bir ilişki bulunduğu iletildi. Bu kapsamda gerçeğinden hareketle, trafik ekiplerinin öncelik olarak şehirlerarası karayollarında ve şehir içi ana güzergâhlarda ekip ve yaya olarak bulunulması istendi.

Trafik denetimlerinin 07 Temmuz'da başlayacağı ve 18 Temmuz'a kadar devam edeceği belirtildi.

"BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN"

Bu bayramda trafikte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması ve araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulanacak. "Bayramınız Kemerli Olsun" sloganın yer aldığı görseller billboardlar ve sosyal medya platformları başta olmak üzere kurumsal iletişim sayfaları ve yerel/ulusal basın/yayın organlarında paylaşılacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri