Son dakika| İBB'nin kayıp atları istifa getirdi! Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin istifa etti

Son dakika...İBB'den aldığı atlar nedeniyle partisi MHP tarafından hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Hatay'ın Dörtyol ilçesi Belediye Başkanı Fadıl Keskin partisinden istifa etti. 

Son dakika... Konuya ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz," İstanbul BŞB’den aldığı atlar nedeniyle, Adli ve İdari Soruşturmaya muhatap olan, Hatay/Dörtyol Belediye Başkanımız Sn. Fadıl Keskin’in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, Belediye Başkanları listemizden de düşürülmüştür. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İBB'nin Adalar'daki atlı fayton uygulamasına son vermesinin ardından emekliye ayrılan atlar bakımları yapıldıktan sonra çeşitli kurumlara sahiplendirilmişti. Bu kapsamda 50 atta  MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi'ne hibe edilmişti. İki belediye arasında imzalanan devir sözleşmesi sonrası atlar Dörtyol ilçesine götürülmüş daha sonra atların kaybolduğu ortaya çıkınca İBB durumdan öğrendi ve belediyeye atların akıbeti soruldu.

Belediyeden yanıt alamayan İBB daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. KRT TV’den Çağdaş Ulus’un haberine göre, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, atlardan sorumlu Dörtyol Belediyesi personelinin ve belediye yetkililerinin ifadesi alındı. Dörtyol Belediyesi'ne teslim edilen ama üzerlerindeki çiplere rağmen kaybolan 50 atın akıbeti, savcılık soruşturması sonucunda ortaya çıkacak.

FADIL KESKİN KİMDİR? 

1955 Çaylı doğumlu Fadıl Keskin 66 yaşındadır. İlk ve ortaokul eğitimini Ocaklı’da tamamlamıştır. Lise öğrenimini ise 1972–1973 yılları arasında Hatay Dörtyol’da bitirmiştir.

Fadıl Keskin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki haberimizi okuyabilirsiniz. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri