Son dakika| Fenerbahçe'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz

Son dakika... Fenerbahçe Spor Kulübü'nden İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin olarak yapılan açıklamada," Sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasının toplumsal sonuçlarından endişe duyduğumuzu vurgulamak istiyoruz." denilerek kararın yeniden gözden geçirilmesi talep edildi.

Son dakika... 20 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan kararnameyle Türkiye, ilk imzasını attığı İstanbul Sözleşmesi'den ayrıldığını açıklamıştı. Bu durum kamuoyunca çokça tartışılırken Fenerbahçe Spor Kulübü'nden flaş bir açıklama yapıldı. 

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden internet ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada hafta sonu İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine dair kararın üzülerek öğrenildiği belirtildi. 

"ENDİŞE DUYDUĞUMUZU VURGULAMAK İSTİYORUZ"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

 "Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin, kadın erkek eşitliğinin sağlanması adına hayata geçirdiği HeForShe kampanyasını iki yıldır destekleyen, kadınlar ve kız çocuklarının toplumda ve sporda özgürce, eşit şartlar altında yer alması adına pek çok çalışma yürüten, kadınlara yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu bilerek en yüksek sesle; “Kadına Şiddet Suçtur! Ortak Olma Seyirci Kalma!” diyen FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ olarak, sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasının toplumsal sonuçlarından endişe duyduğumuzu vurgulamak istiyoruz."

İstanbul Sözleşmesinin kadınlara yönelik  her türlü ayrımcılığı ve şiddeti önlemeye yönelik önemli bir adım olduğu kaydedilen açıklamada,  "İstanbul Sözleşmesi’ni tüm toplumumuzun ortak menfaati için gözetmemiz gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda fesih kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ve rica ediyoruz." denildi. 
 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri