Son dakika | Fenerbahçe, Min Jae Kim'i KAP'a bildirdi! Napoli'ye transferi resmen açıklandı

Son dakika... Fenerbahçe, Güney Koreli stoper Min Jae Kim'in transferi için İtalyan ekibi Napoli'ye transfer olduğunu açıkladı. Sarı lacivertlilerin bu transferden kazanacağı bonservis ücreti de belli oldu.

Sarı lacivertli takımdan Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Futbol A Takımı oyuncularımızdan Kim Min-Jae'nin İtalya'nın Napoli kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon 3 milyon Avro bonservis bedeli karşılığında Çin'in Beijing Guoan F.C. takımından kadrosuna kattığı Güney Koreli stoper Min-jae Kim, performansıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve birçok takımın transfer radarına girmişti.

Özellikle sene başında Başkan Ali Koç ve teknik direktör Jorge Jesus'un yaptığı konuşmalar sonrası takımda kalmaya karar veren Min-jae Kim, Rennes teknik direktörü Bruno Génésio'nun futbolcunun aklını çelmesiyle takımdan ayrılmaya karar vermişti.

Daha sonra Fenerbahçe ile masaya oturan Rennes, bonservis bedeli konusunda sarı lacivertli takımla anlaşma sağlayamayınca İtalyan ekibi Napoli devreye girdi ve İtalyan ekibi transferi 20 milyon Avro bedelle tamamladı.

İtalya'ya giden futbolcu sağlık kontrollerden geçerken sarı lacivertli kulüpten KAP'a yapılan bildirimle transfer duyurulmuştu.

BONSERVİS BEDELİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada Napoli'nin ödeyeceği bonservis bedeline ilişkin bilgi verildi. Açıklamada," Profesyonel futbolcumuz Kim Min-Jae'nin İtalyan Kulübü Napoli'ye, 18.050.000 Avro bedelle transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız." ifadeleri yer verildi.

MİN JAE KİM'İN FENERBAHÇE PERFORMANSI

Transfermarkt verilerine göre bonservis bedeli 14 milyon Avro olan yıldız futbolcu, sarı lacivertli forma altında çıktığı 40 maçta 1 gol attı. Kariyerinde 175 maça çıkan futbolcu, bu maçlarda 4 gol attı, 1 asist yaptı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Spor Haberleri