Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki bakan ile kritik görüşme! Asgari ücrete getirilen vergi muafiyetinin genişletilmesi masada

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirecek. AK Parti kaynaklarına göre görüşmede asgari ücretlilere getirilen vergi muafiyetinin genişletilmesi ele alınacak.

Son dakika...Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldıran yasa tasarısı Mecliste görüşülmeye başlarken, vergi muafiyetinin genişletilmesi konusunun değerlendirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Bilindiği gibi işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin mutabakatıyla imzalanan ve yüzde 50,44 yapılan asgari ücretten AGİ dahil olmak üzere 4 bin 253 TL 40 kuruş olmuştu. 

Asgari ücretin netleşmesinin ardından AGİ ödemelerinin nasıl olacağına ilişkin, önümüzdeki hafta yeni bir düzenleme yapılacağı da belirtiliyor.

BAKAN BİLGİN'DEN AGİ AÇIKLAMASI

Öte yandan Bakan Bilgin AGİ konusunda şunları söylemişti:

"Açık bir şekilde açıklayayım. AGİ aslında bir tip vergi iadesidir. Bir çocukluya, 3 çocukluya bir vergi iadesidir. Biz vergiyi kaldırdığımız için vergi iade etmiyoruz diyelim. 2825 liralık bir asgari ücret vardı ve bu AGİ ile birlikteydi. 4 bin 250 liranın içerisinde de AGİ var. Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı. Asgari ücretli olmayanlar için AGİ uygulaması devam edecek. Daha yukarda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebilir"

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri