Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü!" Yazılı taahhüt verilmeden süreçte ilerleme sağlanamaz

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri görüşüldü. Erdoğan görüşmede," Yazılı taahhüt verilmeden süreçte ilerleme sağlanamaz" dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Finlandiya ve İsveç'ten somut adım görmeden üyelik sürecinde ilerleme sağlanamayacağını dile getirdi.

Erdoğan görüşmede Stoltenberg'e, " Yazılı taahhüt verilmeden süreçte ilerleme sağlanamaz" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sonrası Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üye olma kararı vermiş ve NATO'ya üye olmuştu. Ancak Türkiye, bu iki ülkenin terör örgütlerine destek vermelerine nedeniyle NATO üyeliğine karşı çıkmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip bu konuda iki ülkeden somut adım atmalarını beklediklerini belirtmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri