Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Putin'le görüşmesinde tahıl koridoru için harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Ermenistan Başbakanı Paşinyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kurban Bayramı vesilesiyle kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaklaşan Vardavar Bayramı vesilesiyle Başbakan Paşinyan'ı tebrik etti.

İki lider, bölgedeki barış ve istikrarın güçlendirilmesine de katkı sağlayacak Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili normalleşme sürecine verdikleri önemi vurguladı.

İki lider bu çerçevede ayrıca, Özel Temsilcilerin 1 Temmuz'daki görüşmelerinde uzlaşıya varılan hususların yakın zamanda uygulanması yönündeki beklentilerini ifade etti.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmede Suriye, Ukrayna-Rusya savaşı ve tahıl koridoru konuları ele alındı. Erdoğan, tahıl koridoru için harekete geçme zamanının geldiğini belirtti.

Erdoğan ayrıca Suriye'deki sınır ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem atfettiğini vurguladı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Siyaset Haberleri