Son dakika | Başsavcılık harekete geçti! Şebnem Korur Fincancı'nın görevden alınması için yeni adım

Son dakika... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve TTB merkez yönetiminin görevinden alınması için davaname hazırladı.

Son dakika... Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı yalanını ortaya atan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tepki çekmiş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada soruşturmanın, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldığı ifade edilmişti.

TUTUKLANDI

Önceki gün İstanbul'da gözaltına alınan Fincancı'nın Ankara'ya götürüldü. Emniyetteki ifadesi alınan Fincancı, tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Fincancı çıkarıldığı mahkeme tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" suçuyla tutuklanmıştı.

DAVANAME HAZIRLANDI

Bu gelişmeler yaşanırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şebnem Korur Fincancı ve TTB merkez yönetiminin görevinden alınması için davaname hazırladı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri