Son dakika | Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler:4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem manipülasyondur

Son dakika...Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon evin elektriğinin kesik olduğu iddiasına yanıt vererek," Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Kılıçdaroğlu’nun oluşturmaya çalıştığı söylem manipülasyondur " dedi.

Elektrik faturasını ödemediği için evinin elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunumuyla ekrana gelen Çalar Saat programına evinden canlı bağlantıyla konuk oldu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada," 4 milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında, 4 milyon hane çocukları ile beraber, eşler, karanlığa mahkum edildiler. 21. yüzyılın Türkiye'sinde, nasıl olur da 4 milyon hane, aile, abone elektriksiz kalır? Bunu içime sindiremiyorum. Ki bu rakamlar 2021 yılına ait rakamlar. Bunu 2022'nin başından itibaren gelen olağanüstü zamları da kattığınızda bu rakamın çok daha büyük olduğunu düşünüyorum." demişti.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

Bu sözler üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Bakan Dönmez şu ifadeleri kullandı:

"Sn. Kılıçdaroğlu’nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem ALGIDIR, MANİPÜLASYONDUR, ÇARPITMADIR. 

Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir.

Bu da toplam abone içinde %0.6’dır." 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri