Slovenya Büyükelçisi, Vali Memiş’i ziyaret etti, Ortak işbirliği vurgusu yapıldı

Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Primoz Seligo, Erzurum Valisi Okay Memiş'i makamında ziyaret etti. Vali Okay Memiş, Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Primoz Seligo'yu valilik girişinde karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Primoz Seligo Vali Okay Memiş ile bir süre görüştü.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Primoz Seligo'yu ağırladı. Büyükelçi Primoz Seligo'ya Erzurum hakkında bilgi veren Vali Okay Memiş, iki ülke arasında karşılıklı kültürel ilişkiler bulunduğuna dikkat çekti.

"DOST VE KARDEŞ ÜLKE"

Vali Memiş, "Turizm olarak dünyada hava limanında indikten sonra 10 dakika içerisinde kayak yapılacak tek yer Erzurum'dur. Erzurum'da yaklaşık olarak 4 veya 5 ay civarında kayak yapma imkanı bulunuyor. Rusya ve Ukrayna'dan çok sayıda turist ilimize gelerek kayak yapma imkanı buluyor. Bir başka potansiyelimiz doğal güzelliklerimizdir. İlimizde ayrıca dünyaca ünlü Tortum Şelalesi bulunmaktadır. Narman Peri bacaları vardır" ifadelerini kullandı.

"KIŞ TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÇEKİCİ DURUMDA"

Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Primoz Seligo ise, "Türkiye çok güzel bir ülke, Erzurum'a ilk kez geldim. Slovenya ile ortaklaşa iş birliği olduğunu da düşünüyorum, özellikle kış turizmi çok ilgi çekici durumda. Kış turizmi Slovenya'nin önem verdiği bir alandır. Erzurum'da kış turizmi açısında önemli bir yere sahip. Slovenya ve Erzurum'da ki firmalar ile Mayıs ayı içerisinde Online bir toplantı yapılmasını düşünüyoruz. Yapılan toplantılardan sonra firmalar gerekli eşleşmeleri yaparak gerekli çalışmaları yapacaklardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Okay Memiş Büyükelçi Primoz Seligo'ya Oltu taşı tesbih ve Çifte Minareli Medrese maketini hediye etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İç Haberler Haberleri