Balıkesir'de sığınmacıları taşıyan bot battı! 4 kişi kayboldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sığınmacıları taşıyan bot battı. Botta bulunan 35 kişi Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılırken kaybolan 4 kişi için arama çalışması başlatıldı.

Göçmenlere yönelik ırkçı tavırlarını sürdüren Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları, yine bir skandala imza attı. Göçmenleri taşıyan lastik bot önce kesildi ardındansa benzin bidonları alındıktan sonra Türk kara sularına itildi. Olayda 35 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken kaybolan 4 göçmen için çalışma başlatıldı.

BOT YARI YATIK DURUMDAYDI

Yunanistan mültecilere karşı barbarlıkta yine sınır tanımadı. Gece saatlerinde saat  02.45’te Sahil Güvenlik ekipleri, Çıplak Ada batısına yaklaşık 1 mil mesafede 1 adet düzensiz göçmen botunun battığı ihbarını aldı. Bölgeye bir sahil güvenlik botu sevk edildi. Giden Türk ekibi, göçmen botunun yarı batık durumda olduğunu ve suyun üzerinde göçmenlerin bulunduğunu bildirdi. Bunun üzerine derhal arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Olay mahalline 3 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Emniyet ve Güvenlik Timi, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı daha görevlendirildi.

35 GÖÇMEN KURTARILDI

Başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde 35 düzensiz göçmen kurtarıldı. Göçmenler ilk ifadelerinde, Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından lastik botlarının kesilerek ve benzin bidonları alınarak Türk Karasularına geri itildiklerini ifade ettiler.

4 GÖÇMEN ARANIYOR

Göçmenlerden alınan ifadeler doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen 4 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri