Şevket Çoruh için başlatılan soruşturmada sahte hesap araştırılması yapılacak

Elazığ depreminin ardından yaptığı bir paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma açılan Şevket Çoruh, geçmiş olsun mesajından başka bir şey paylaşmadığını belirtti. Ünlü oyuncu adına açılan sahte bir hesaptan atıldığı düşünülen paylaşım için yetkililer araştırma yapacak.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen 6.8'lik deprem sonrası 'provokatif' paylaşımlarda bulunan kişiler için 'halk arasında endişe, korku ve panik oluşturmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, TBMM'yi, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçlarından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 50 kişi için soruşturma başlatılırken, bu kişiler arasında en çok dikkat çeken isim Şevket Çoruh olmuştu.

Konu ile ilgili olarak T24' açıklamada bulunan Çoruh, 'Geçmiş olsun Elazığ' dışında herhangi bir paylaşım yapmadığını ifade etti.

HESABIN ŞEVKET ÇORUH'A AİT OLUP OLMADIĞI TESPİT EDİLECEK

Bu gelişmelerin ardından yetkililer, ünlü oyuncunun adı ile açılan Facebook hesabından, "Kızılay'ın 2019'da vatandaşlardan topladığı bağış tutarı 828 milyon TL. Devlet 2019'da 3.7 milyar deprem vergisi amacıyla ÖİV toplamış. Ama Elazığ'da deprem olduğunda bakarım açıklaması: Her şeyi devletten beklememek lazım. -Siz ne işe yararsınız?" şeklinde bir paylaşımda bulunulduğunu belirtti.

Konunun araştırılması için yetkilendirilen isimler ise "Soruşturma kapsamında bu hesabın Şevket Çoruh'a ait olup olmadığı tespit edilecek." açıklamasında bulundu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri