Sergerde ne demek, TDK'ya göre Sergerde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Sergerde nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Sergerde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Sergerde kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Sergerde ne demek? Sergerde TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi sergerde kelimesi. Peki sergerde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre sergerde nedir, sergerde kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

SERGERDE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Sergerde kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Sergerde kelimesi Farsça kökenlidir.

TDK'ya göre sergerde kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Kötü, olumsuz işlerde elebaşı
- Gönüllü askerlerin başı

SERGERDE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Bir sergerde ortaya çıkarak devlete vergi ödemek istemeyenleri bir partide toplamıştır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri