Semizotu Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Semizotu Çorbası Nasıl Yapılır?

Semizotu Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Semizotu Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Semizotu Çorbası nasıl hazırlanır, Semizotu Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Semizotu Çorbası için Malzemeler:

1demet semizotu, 2 adet soğan, 1 adet patates, 2 adet havuç, 1çay bardağı zeytinyağı, 1çay bardağı pirinç, 2lt et suyu (tablet), 2 adet yumurta, 1 adet limon, 1çay bardağı un, 1 su bardağı süt, tuz

Semizotu Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanları doğrayın. Patates ve havuçları rendeleyin. Pirinci ıslatın. Et suyunu hazırlayın. Semizotunu yıkayıp ayıklayın ardından doğrayın. Kullanacağınız tencereye zeytinyağını döküp soğanı kavurun üzerine patates ve havucu ilave edin. Biraz örseleyip semizotunu aktarın. 5 dk sonra et suyunu katarak kaynatın. Kaynamaya başladığı vakit pirinci katın. Ocağın altını kısınız. Yumurtaları limon, süt ve un ile iyice çırpın. Pişen çorbanın üzerine yavaş yavaş karışımı ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra sıcak olarak servise sunun.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri