Selçuk Bayraktar'dan heyecanlandıran paylaşım

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından Akıncı TİHA'ların fotoğrafını paylaştı. Bayraktar, fotoğrafların altına " Babasının izinde. Büyüyecek..." cümlelerini kullandı.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TİHA'ların fotoğraflarını paylaşarak heyecanlandırdı. Bayraktar Twitter hesabından yaptığı paylaşımında,"Babasının izinde. Büyüyecek..." ifadelerine yer verdi.

TİHA,  ilk uçuşunu 1 Eylül 2019 tarihinde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Hava Meydan Üs Komutanlığı'nda yapmıştı.

TİHA NEDİR?

AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri'nde geliştirilen ve Türkiye'nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracıdır. Türkiye, Bayraktar AKINCI'nın uçuşuyla birlikte bu sınıfta insansız hava aracına sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu.

İlk motor testini 1 Eylül 2019 tarihinde yapan AKINCI TİHA, testlerin de başarıyla tamamlanmasının ardından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Hava Meydan Üs Komutanlığı'nda ilk uçuş testini yaptı. Burada yapılan taksi ve koşu testlerinin tamamlanmasıyla birlikte TİHA ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Sorunsuz tamamlanan tam otomatik taksi ve 15.19'daki kalkışın ardından 16 dakika havada kalan Bayraktar AKINCI seyir halinde gerçekleştirilen testlerin tamamlanmasını takiben ilk tam otomatik inişini de başarıyla tamamladı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri