Şefaat ne demek, TDK'ya göre Şefaat kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Şefaat kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Şefaat ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Şefaat nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Şefaat kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Şefaat ne demek? Şefaat TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi şefaat kelimesi. Peki şefaat ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre şefaat nedir, şefaat kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ŞEFAAT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Şefaat kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Şefaat kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre şefaat kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Birinin suçunun bağışlanması veya dileğinin yerine getirilmesi için o kimseyle Tanrı arasında peygamberin yaptığı aracılık

ŞEFAAT KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- şefaat etmek

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Ne, Nedir Haberleri