Sebzeli Kuskus Pilavı nasıl yapılır? Sebzeli Kuskus Pilavı tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Sebzeli Kuskus Pilavı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Sebzeli Kuskus Pilavı ise merak konusu oldu. Sebzeli Kuskus Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Sebzeli Kuskus Pilavı İşte tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Sebzeli Kuskus Pilavı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Sebzeli Kuskus Pilavı ise merak konusu oldu. Sebzeli Kuskus Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Sebzeli Kuskus Pilavı İşte tarifi.

SEBZELİ KUSKUS PİLAVI NASIL YAPILIR?

SEBZELİ KUSKUS PİLAVI  MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
6 – 8 adet mantar
2 su bardağı kuskus
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
¼ bağ dereotu

Sebzeli Kuskus Pilavı Yapılışı

Havuçlarınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Tencerenizi ocağa alın ve altını açıp ısınmaya bırakın.

Isınan tavanıza zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız havuçları tencereye alıp kavurmaya başlayın.

Bu arada mantarlarınızı küçük küçük doğrayın ve kendini bırakıp yumuşayan havuçların üzerine ilave edin ve karıştırın.

Mantarlar da kendini bıraktıktan sonra tencerenize kuskusu ilave edin.

Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte ardından da kısık ateşte pişirin.

Pişen kuskus pilavınızı ateşten alıp kenara demlenmeye bırakın.

Servis etmeden önce ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp servis edin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri