Sandık Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Sandık Böreği Nasıl Yapılır?

Sandık Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sandık Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sandık Böreği nasıl hazırlanır, Sandık Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Sandık Böreği için Malzemeler:


1 adet yumurta 1fincan sirke 1fincan maden suyu 1 kaşık toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 2çaybardağı erimiş margarin 1 paket kabartma tozu alabildiği kadar un 300  gr kıyma 1 adet iri soğan 1 adet domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil biber tuz karabiber


Sandık Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu bir kap içine alıp ortasını açın, buraya yoğurdu, yağı, maden suyunu, sirkeyi, yumurtanın akını, şekeri, kabartma tozu ve tuzu katıp yoğurun. İcap ettiği kadar un katabilirsiniz. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca da portakal büyüklüğünde parçalar koparın sandık gibi dikdörtgen şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Soğanı kıyın kıyma ile beraber bir kapta kavurun, rengi dönünce minik doğradığınız biberleri ilave edip soteleyin; kabuksuz doğradığınız domatesi karıştırın. Baharatını ayarlayın ve 1 bardak kadar su katarak kısık ateşte pişirin. Pişen börekleriniz soğuyunca üst taraflarını kesip kapak gibi açın ve içini boşaltın, boş bir sandık olsun. Buraya hazırladığınız harcı pay edip kapaklarını kapatın; servise hazırlar.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri