Sanat camiasının acı günü! Ünlü sanatçı Ayten Erman hayatını kaybetti!

Türk sinema ve tiyatro tarihinin usta oyuncuları arasında yer alan Ayten Erman, koronavirüs sebebiyle 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türk sinemasında önemli işlere imza atmış ve geçmiş yıllardan beri birçok dizi ve film ile sevenlerinin karşısına çıkmış usta oyuncu Ayten Erman, bir süredir koronavirüs hastalığının pençesindeydi.

86 yaşındaki Erman, yaşının da vermiş olduğu etkiyle hastalığı ağır geçiriyordu. Türk sinemasının duayen ismi, hastalığı atlatamadı ve 86 yaşında hayatını kaybederek sanat camiasını üzüntüye boğdu.

AYŞEN GRUDA'NIN ABLASIYDI

Ayten Erman, Türk sinemasının bir diğer usta oyuncusu olan Ayşen Gruda'nın ablası olması sebebiyle de tanınıyordu. Ayşen Gruda da 23 Ocak 2019 tarihinde hayatını kaybederek tüm Türkiye tarafından hüzünle defnedilmişti. Ayten Erman, kardeşinden 3 yıl sonra yaşamını yitirdi.

AYTEN ERMAN KİMDİR?

86 yaşında hayata gözlerini yuman Ayten Erman, 26 Kasım 1935 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de Erman Ailesi'nin ilk kızı olarak Osmanlı zamanında karargah olarak kullanılan bir köşkte doğmuştur. Oyuncu Ayşen Gruda ve oyuncu Ayben Erman'ın ablasıdır. Babası kara tren makinistiydi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri