×
  • Anasayfa
  • Finans
  • Güncel
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yerel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dream Interpretation
  • Tiktok Gündem
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Sağlık

Samandağ biberinin faydalarını biliyor muydunuz? Metabolizmayı hızlandırıyor, akciğerlere iyi geliyor

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yetişen Samandağ biberi son zamanlarda damarları açmasından yağ yakmasına kadar bir çok yararının olması nedeniyle oldukça kullanımı yaygınlaştı. Adeta şifa deposu olan biberin faydaları saymakla bitmiyor. İşte Samandağ biberi hakkında bilinmesi gerekenler....

23 Haziran 2020 Salı 10:21
111

Son derece acı bir tada sahip olan Samandağ biberinin vücuda pek çok etkisi mevcut. Diyetisyen Zeynep Bilgin, metabolizmayı hızlandırmada çok etkili olan biberin yağ yağmaya da oldukça yardımcı olduğunu söylemesi zayıflamak isteyenlerin dikkatini oldukça çekiyor.

211

Bilgin, biberin aynı zamanda mide salgılarını artırdığından midede sindirimi kolaylaştırdığını ifade ederek "Lif içeriği yüksek olduğundan dolayı kabızlığa çok iyi geliyor.

311

Antioksidan içeriği yüksek olduğundan dolayı ise kalp hastalıklarından, birçok kanser türüne kadar önleyici etkiye sahip.

411

AĞRIYI GİDERİYOR

Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olduğundan vücudun bağışıklık sistemini de dengeliyor.

511

Bağışıklık sistemine yardım ediyor ve özellikle soğuk kış aylarında grip, nezle gibi hastalıkların başlangıcında iyileştirici özelliğe sahiptir.

611

Samandağ biberi aynı zamanda damarlarda pıhtılaşmış kanı çözüyor, ağrıyı gideriyor" dedi.

711

Mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle kullanmamaları gerektiğini ifade eden Bilgin, "Ayrıca çok fazla tüketimi mide ve bağırsakta tahrişe, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir.

811

Lütfen tüketmeden önce bir uzmana danışalım. Samandağ biberini normal sağlıklı bir bireyin günde 3 tane mutlaka tüketmesi gerekiyor ki metabolizması hızlansın.

911

Yalnız 3 tane tüketirken mutlaka spor yapması ve kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Samandağ biberini yemeklerin içinde, közlenmiş bir şekilde veya çiğ olarak tüketebiliriz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

1011

HAZMI KOLAYLAŞTIRIYOR

25 yıldır çiftçilik yapan Güney Saknılı ise, Samandağ biberinin acısıyla da çok meşhur olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi Türkiye'nin hemen hemen her yerinde tanınmıştır.

Birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir, bunun yanında birçok kanser türüne de iyi geldiği belirtilmektedir. Acısıyla da hazmı kolaylaştırdığı belinir.
 

1111

Dolayısıyla Samandağ biberi şu an çok talep edilen bir çeşittir. Samandağ biberini diğer çeşitlerden ayıran özellik ise meyvenin kalın kabuklu, etli, hafif sulu ve çok çok acı olmasıdır" diye konuştu.

© 2013 - 2024

Bölge Gündem Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim