Sakil ne demek, TDK'ya göre Sakil kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Sakil nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Sakil ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Sakil kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Sakil ne demek? Sakil TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi sakil kelimesi. Peki sakil ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre sakil nedir, sakil kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

SAKİL NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Sakil kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Sakil kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre sakil kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Ağır
- Sıkıntı veren, sıkıntılı
- Çirkin, kaba, uyumsuz
- Türk müziğinde bir usul

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri