×
  • Anasayfa
  • Finans
  • Güncel
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yerel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dream Interpretation
  • Tiktok Gündem
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Sağlık

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı için uyardı! Bunlara dikkat...

Kurban Bayramına sayılı günler kala Sağlık Bakanlığı yeni bir rehber hazırladı. Rehberde koronavirüs salgınına dikkat çekilirken vatandaşların maske, mesafe ve hiyjen kurallarına riayet etmeleri istendi. Öte yandan vatandaşlara kurban etini nasıl muhafaza edip tüketmeleri konusunda da uyarı yapıldı.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 12:16
113

Koronavirüs salgının gölgesinde gerçekleşecek Kurban Bayramı için Sağlık Bakanlığı vatandaşların uyması gereken kuralları açıkladı.İşte bakanlığın uyulması gereken hijyen ve sağlıklı beslenme uyarıları şöyle:

213

MASKE VE MESAFE

Etin kesilmesi, yüzülmesi, karkasın parçalanması, etin nakli, muhafazası, pişirilmesi ve tüketime sunulması aşamalarında el hijyeni, maske ve sosyal mesafe gibi kurallar kesinlikle ihmal edilmemeli.

313

ETLERİ AYNI GÜN PİŞİRMEYİN

Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açıyor. Bu nedenle özellikle mide-bağırsak hastalarının kurban etlerini hemen tüketmemeleri, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketmeleri gerekiyor.

413

KALP HASTALARINA SAKATAT UYARISI

Sakatat tüketiminin de arttığı Kurban Bayramı’nda özellikle kolesterol hastaları ile kalp-damar hastalığı riski taşıyanların sakatat tüketiminden kaçınmaları isteniyor.

513

ET NASIL PİŞİRİLMELİ?

Kurban Bayramı’nda, etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de dikkat edilmesi gerekiyor. Bu bakımdan etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmesi, kızartmalardan kaçınılması uyarısında bulunuluyor

613

Çok yüksek ısıda uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemesi gerekiyor.

713

Etlerin kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemesine, hayvanlardan geçen bazı zoonoz hastalıkların çiğ veya az pişmiş etlerin yenmesiyle bulaştığının akıldan çıkarılmamasına vurgu yapılıyor.

813

Öte yandan kurban etinin buzdolabında dinlendirildikten sonra dondurularak saklanması öneriliyor.
 

913

Kurban etlerinin büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılması ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanması gerekiyor.

1013

Bayram süresince etin, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda, çeşitlilik yaratmak için diğer besin grupları olan süt grubu (süt, yoğurt, ayran, peynir) ekmek grubu (tahıl; makarna, bulgur, pirinç ) sebze grubu ve meyve grubuyla aynı öğünde tüketilmesine özen gösterilmesi gerekiyor.

1113
1213
1313
© 2013 - 2024

Bölge Gündem Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim