Rusya'da 2 kişide koronavirüs tespit edildi

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, iki Çinli vatandaşta koronavirüse rastlandığını açıkladı. Virüsün rastlandığı Çinli vatandaşların sıkı gözlem altında olduğu ve tıbbi tedavi aldığı açıklandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar 231 kişinin ölümüne sebep olan ve 30 binden fazla kişinin etkilendiği koronavirüsü bir ülkede daha ortaya çıktı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, iki Çinli vatandaşta koronavirüse rastlandığını açıkladı.

Rusya hükümetinin koronavirüs nedeniyle Uzak Doğu Bölgesi’nde Çin ile olan sınırını kapatmasından bir gün sonra, Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ilk vakalara rastlandığını duyurdu.

Golikova, gazetecilere yaptığı açıklamada “Transbaykal ve Tümen bölgesinde iki kişide koronavirüse rastlandı. İkisi de Çin vatandaşı" dedi.

Golikova’ya göre, iki hasta sıkı gözetim altında ve gerekli tıbbi yardımı alıyor.

RUSYA VE ÇİN SEFERLERİ DURDURULACAK

Öte yandan, Rusy'da 1 Şubat’tan itibaren Çin ile yeni bir uçuş rejimi uygulanmaya başlanacak. Rus Aeroflot hava yolu şirketinin Pekin, Şanghay, Guangzhou, Hong Kong’a; Çinli havayolu şirketlerinin Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’na olan düzenli uçuşları dışında Çin’le olan seferler durdurulacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri