Rize İkizdere'de çığ felaketi! Bir ev çığ altında kaldı

İkizdere’nin Eskice Köyünde 27 yıl önce 1993 yılının Ocak ayında meydana gelen çığ olayında kızını kaybeden Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kaldı.

27 yıldır kış mevsiminde çığ düşme riskinden dolayı tedbir olarak kimsenin bulunmadığı İkizdere’nin Eskice Köyünde bir çığ felaketi daha yaşandı. 1993 yılının Ocak ayında meydana gelen korkunç çığ felaketinde kızını kaybeden Adil Bayraktar'ın geçtiğimiz günlerde yaşanan çığ olayında evi kar altında kaldı.

4 çocuğun hayatını kaybettiği, 7 evin yıkılıp 150 hayvanın telef olduğu 27 yıl önceki çığ felaketinden sonra Rize Valiliğinin aldığı kararla İkizdere’nin yüksek kesimlerinde bulunan 5 köyde çığ tehlikesine karşı tedbir olarak insan bulunmaması istenmişti. Alınan kararla Eskice, Çataltepe, Ballıköy, Çataltepe ve Diktaş köylerinde yaşayanlar kış mevsiminde sahildeki yerleşim yerlerine gitmesi ön görüldü. 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan çığ felaketinde ise Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalarak yıkıldı. Yapılan incelemelerde herhangi bir can kaybına yaşanmadığı bildirildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri