Retweet ne demek? Nasıl Retweet yapılır? İşte Twitter Retweet!

Retweet ne demek? Nasıl Retweet yapılır? İngilizce anlamı; gelişine vurmak ve yeniden gönderim yapmak anlamına gelir. Twitter’ da içerik paylaştığınızda Tweet yapmış / atmış olursunuz. Retweet ise, başka birinin Tweet'ini yani paylaşımını kendi sayfanızda yayımlamaktır. İşte detaylar...

Retweet ne demek? Nasıl Retweet yapılır? Neden Retweet yapılır? Beğendiğiniz, hoşunuza giden başkasına ait bir tweeti kendi takipçilerinizle paylaşmaya Retweet kısaca RT deniliyor. Ufak bir buton sayesinde yapılan Retweet, tweet sahibinin orijinal paylaşımına sadık kalınarak yapıldığı için bu başkasının kelimeleridir anlamına gelir.

RETWEET NEDİR?

Takipçilerinizle herkese açık olarak paylaştığınız bir Tweet, Retweet olarak adlandırılır. Bu, Twitter'da haberleri ve ilginç keşifleri iletmenin harika bir yoludur. Retweetlemeden önce kendi yorumlarınızı ekleme seçeneğiniz de vardır. Twitter'ın Retweet simgesini kullandığınızda, Retweetiniz veya yorum eklediğiniz Retweetiniz, paylaştığınız Tweeti referans alır.

Yorum eklediğiniz Retweetinize biri yanıt verdiği zaman, orijinal Tweetin yazarı otomatik olarak sohbete eklenmez. Orijinal Tweet'in yazarını eklemek istiyorsanız kullanıcı adından bahsetmeniz gerekir.
Twitter'da başkalarının Tweetlerini paylaşmaya ek olarak, kendi Tweetinizle birlikte Retweetleyebilir veya yorum ekleyerek Retweetleyebilirsiniz. Bu işlev özellikle gündemle yeniden ilgili hale gelen eski Tweetlerinizden birini paylaşmak ya da tüm takipçilerinizin görmesini sağlamak amacıyla diğer kişilere verdiğiniz yanıtları Retweetlemek için faydalıdır.

NEDEN RT YAPARIZ

Retweet, Twitter'da bir iltifat olarak kabul edilmektedir. Nedeni ise çok basit; siz başka birinin yazısını beğenirsiniz ve kendi twitter sayfanızda yayımlarsınız yani yazıyı yazan kişinin yazısını övmüş ve beğenmiş olursunuz. Ayrıca başkalarıylada paylaşmış olursunuz. Tweet sahibide bu sayede tanınırlığını arttırmış olur.

NASIL RT'LERİM

Eskiden bu işlem için önce "reply" tuşuna basılır sonrada tweet'in başına "RT" koyarak yapılırdı. Artık direkt olarak "Retweet" butonu ile bunu gerçekleştirebilmektesiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Teknoloji Haberleri