Resmi Gazete'de yayımlandı! Ticaret Bakanlığı yer değiştirmeyle atamaya kurallar getirdi

Ticaret Bakanlığı yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olan bakanlık personelinin atanmalarına ilişkin belirli kurallar getirdi. Alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu doğrultuda Bakanlık bünyesinde Yer Değiştirme Kurulu kuruldu.

Ticaret Bakanlığı yer değiştirmeye yönelik atamalara belirli kurallar getirildi. Kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan yeni kararlar doğrultusunda Bakanlık bünyesinde Yer Değiştirme Kurulu kuruldu.

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR GÖZ ÖNÜNE ALINACAK

Yer değiştirmelere yönelik temel ilkeler belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle gerçekleştirilen yer değiştirme suretiyle atamalara ilişkin kurallar netlik kazandı. Öncelikli dikkate alınacak konular ifade edilerek, bakanlığın standart kadro sayısı ve hizmet ihtiyacının göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Ayrıca eşitliğin sağlanması adına çaba gösterilerek, hizmet birimleri arasında personelin adil ve dengeli dağılımını sağlamak esas olacak.

YER DEĞİŞTİRME ATAMALARI BENZERLİK GÖSTEREN BİRİMLER ARASINDA YAPILACAK

Resmi Gazete'de alınan kararlarda personel mazeretlerinin, Bakanlığın standart kadro sayısı ve hizmet ihtiyacı çerçevesinde dikkate alınacağı ifade edildi. Ayrıca yer değiştirme suretiyle gerçekleştirilen atamalar konusuna da değinildi. Bu atamalar; ekonomik, sosyal ve kültürel şartlar ile ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren hizmet birimlerinin iş ve işlemleri dikkate alınmak suretiyle oluşturulan hizmet bölgeleri veya hizmet birimleri arasında yapılacak.

Hizmet bölgelerinin belirlendiği atamalarda çalışanlar için de hizmet puanı şartı getirildi. Detayların takibi için yönetmelikle ilgili süreçlerin takibi adına Yer Değiştirme Kurulu kuruldu. Kurul, atama ve yer değiştirme süreçlerini inceleyecek ve değerlendirmesini yapacak. Kurul Bakan Onayı ile; Bakan veya Bakan tarafından görevlendirilen Bakan Yardımcısı başkanlığında, Personel Genel Müdürü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personelin kadro unvanı itibarıyla ikinci fıkrada belirtilen ilgili olduğu diğer Genel Müdürlerden oluşacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri