Reina saldırganın Pendik'teki hücre evleri çökertildi

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un yakalanması için çok titiz bir soruşturma yürütüyor. Konya, İzmir, Pendik, Sultanbeyli, Kayaşehir ve Zeytinburnu’nda düzenlenen ....

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un yakalanması için çok titiz bir soruşturma yürütüyor. Konya, İzmir, Pendik, Sultanbeyli, Kayaşehir ve Zeytinburnu’nda düzenlenen operasyonlarda, Özbek Masharipov ile bağlantılı tüm DEAŞ hücreleri tek tek çökertildi. Pendik’te yapılan operasyonda, Masharipov’un karısının da aralarından olduğu suç makinesi 35 kişi gözaltına alındı. 

Geçen ay Fatih’teki Erdoğan Durmaz’a ait döviz bürosuna para taşıyan iki kuryeyi soyan Özbek asıllı 3 soyguncunun Masharipov ile irtibatı belirlendi. Masharipov’un, ilk önce Özbek İslami hareketinin içerisinde yer aldığı, sonraki yıllarda kovulduğu belirlendi. Masharipov’un 2015’te İran’da gözaltına alındığı, 15 gün sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Makarna paketinde silahlar

Konya’da Reina saldırganıyla birlikte görüldüğü tespit edilen Çinli Omar Asım’ın ve Abuliezi Abuduhamiti’nin, bir otobüs firmasına makarna paketi içinde emanet edilen tabancayı teslim almak üzere Esenler Otogarında yakalandıkları öğrenildi. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri