Redüksiyon ne demek, TDK'ya göre Redüksiyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Redüksiyon karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Redüksiyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Redüksiyon kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Redüksiyon ne demek? Redüksiyon TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi redüksiyon kelimesi. Peki redüksiyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre redüksiyon nedir, redüksiyon kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

REDÜKSİYON NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Redüksiyon kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Redüksiyon kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre redüksiyon kelimesi anlamı şu şekildedir:

- İndirgeme

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri