Ramazan güveci | Gelinim mutfakta Ramazan güveci tarifi..

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Ramazan güveci' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Ramazan güveci ise merak konusu oldu. Ramazan güveci Malzemeleri neler? İşte Ramazan güveci tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Ramazan güveci' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Ramazan güveci ise merak konusu oldu. Ramazan güveci Malzemeleri neler? İşte Ramazan güveci tarifi...

Ramazan Güveci Tarifi İçin Malzemeler

☘1 kilo patates
☘1 kg kuşbaşı et
☘1 büyük soğan
☘2 adet kırmızı biber
☘2 adet yeşil sivri biber
☘3 adet domates
☘4 diş sarımsak
☘1 yemek kaşığı biber salçası
☘1 yemek kaşığı domates salçası
☘1 çay bardağı zeytinyağ
☘2 yemek kaşığı tereyağ
☘Kırmızı biber
☘Kara biber
☘Kekik
☘Tuz

Ramazan Güveci Tarifi Yapılışı

Büyük bir kaba patatesler ceviz büyüklüğünde doğranır, sonra biberler ve domatesler doğranır ,et ilave edilir ,salçalar baharatlar,doğranmış sarımsak, zeytinyağ ve küçük küçük doğranmış tereyağ ilave edilip iyice karıştırılır ve güvece boşaltılır. Sonra yüzeyine çıkmayacak şekilde sıcak su ilave edilir (suyu çok koyarsanız güveç sulu ve lezzetsiz olur)
Önce yarım saat ocakta yarım saat de fırının içinde pişirilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri