Ramazan ayı ilk sahur ne zaman, saat kaçta? Sahurda hangi yiyecekler tok tutar?

Ramazan ayı ilk sahur ne zaman, saat kaçta? Sahurda hangi yiyecekler tok tutar? soruları Ramazan ayının yaklaşmasıyla müslümanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Haberimizden tüm merak edilenlere ulaşabilirsiniz...

Beslenme düzeninin tamamen değiştiği bu ayda kullanıcılar ne yemeleri ve ne yememeleri gerektiği konusunda araştırma yapmaya başladı. Ramazan ayı ilk sahur ne zaman, saat kaçta? Sahurda hangi yiyecekler tok tutar? İşte detaylar...

RAMAZAN AYI İLK SAHUR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Ramazan ayı, 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. İlk sahur, 1 Nisan cuma gününü 2 Nisan cumartesiye bağlayan gece olarak belirlendi.

SAHURDA HANGİ YİYECEKLER TOK TUTAR?

Sahurda protein kaynağı olan yumurta, süt gibi besinler tüketmeniz iftar vaktine kadar tok kalmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda uzun süre tokluk için az tuzlu peynir, 1 kâse yoğurt, 1 bardak kefir, bol naneli bir ayranda tüketmeniz önerilir. Yulaf, ceviz gibi besinler de tok kalmanız açısından size yardımcı olacak besinlerin arasında yer alır.

NE YEMEMELİ?

Sahurda uzak durmanız gerekenler de bir hayli öneme sahiptir. Sahur vakti zeytin, salam, sucuk, tuzlu peynir gibi besinlerden uzak durulmalıdır. Kızartma, kavurma, hamur işi, baharatlı ve yağlı besinler tüketirseniz gün boyu aşırı susama, mide rahatsızlığı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Din Haberleri