Prof. Dr. Orhan Tatar'dan "büyük deprem" açıklaması

Cumhuriyet Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Tatar, Elazığ depremiyle ilgili olarak,"7'nin üzerinde depremler var, son derece olağan. Buradan şunu söylemek doğru değil: Evet 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu, hemen yarın da aynı büyüklükte ve ya daha büyük bir deprem olacak diye vatandaşı paniğe sevk etmenin bir anlamı yok"dedi.

CNN Türk'ün canlı yayın konuğu olan Cumhuriyet Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Tatar,  "Elazığ'da çok büyük bir deprem bekleniyor diye bir söylenti var. Bu söylenti doğru mudur hocam?" sorusuna cevap verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Tatar bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

"Dün kaldığımız konuk evinde misafirlerle böyle bir küçük brifing şeklinde onları bilgilendirdik. Onlarda da benzer kaygılar var. Burada en büyük sıkıntı şu; birçok arkadaşımız çıkıyor kontrolsüz bir şekilde, kulaktan kulağa bilgiler vererek farklı yorumlara neden oluyorlar. Örneğin dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 7.5'luk depreme hazırlıklıyız ifadeleri bile basına çok farklı yansıyor. Yani yarın hemen 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelecekmiş gibi bir algı yaratılıyor. Şu bir gerçek. Türkiye bir deprem ülkesi. Şu saatten itibaren, artık bu konuları bırakıp ne yapacağımızı konuşmamız gerekiyor. Doğu Anadolu fay zonu bu tarz depremler üretebilen bir zon. Pütürge segmenti üzerindeki deprem başka segmentler üzerinde de oluştu. 7'nin üzerinde depremler var, son derece olağan. Buradan şunu söylemek doğru değil: Evet 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu, hemen yarın da aynı büyüklükte ve ya daha büyük bir deprem olacak diye vatandaşı paniğe sevk etmenin bir anlamı yok."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri