Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depremi için uyardı! Kilitli Kumburgaz fayına dikkat çekti: "Kırılırsa 7.5'a kadar deprem..."

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da kilitli olan iki faydan biri olan Kumburgaz fayının kırılması durumunda 7.5 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Tvnet kanalında Taha Hüseyin Karagöz'ün sunumuyla ekrana gelen Sert Sorular programına konuk oldu. Depremlerin konuşulduğu programda konu, Marmara bölgesinde olması beklenen büyük depreme geldi.

"KİLİTLİ KUMBURGAZ FAYINI KIRILACAĞINI SÖYLÜYORUZ"

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen deprem için kilitli faylardan biri olan Kumburgaz fayına dikkat çekti. Bu fayın kırılması durumunda 7.5 büyüklüğünde deprem olabileceğini ifade eden Görür şunları söyledi:

"Tekirdağ fayının 1912 yılında kırılmış olabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bütün boydan boya Marmara'da bir kırığın depremin olmayacağını düşünüyorum. Ama Tekirdağ fayını bir tarafa bırakırsak şuanda Marmara'da kilitli olan iki fayın Adalar fayıyla Kumburgaz fayının kırılacağını, kırılırsa da 7.5'a kadar uzanacak bir deprem üretebileceğini söylüyoruz. Aşağı yukarı da hep bunu bekliyoruz."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri