Pirinçli Domates Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Pirinçli Domates Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Pirinçli Domates Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Pirinçli Domates Çorbası nasıl hazırlanır, Pirinçli Domates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Pirinçli Domates Çorbası
Pirinçli Domates Çorbası için Malzemeler:

500 gr domates 1çay bardağı pirinç 8 bardak et suyu ½ demet maydanoz tuz

Pirinçli Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Domatesleri rendeleyin ve tencere içinde salçalaşana kadar kaynatın. Pirinci, suyu ve tuzu katıp kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz serperek servise sunun.

Pirinçli Domates Çorbası 2.tarif

Pirinçli Domates Çorbası için Malzemeler:

4 adet domates 1çay bardağı pirinç 50 gr margarin, tuz, su

Pirinçli Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Pirinci ayıklayıp yıkayın, et suyunu hazırlayın, domatesleri de rendeleyin. Bir tencere içinde yağı kızdırıp domatesi kavurun, suyunu ve tuzunu ayarlayıp pirinci karıştırın. Kısık ateşte kaynatın. Pirinçler yumuşayınca servise sunabilirsiniz.

Pirinçli Domates Çorbası 3.tarif
Pirinçli Domates Çorbası için Malzemeler:

1,5 çay bardağı pirinç 1 demet maydanoz 2  kaşık margarin (veya 1 çay bardağı sıvıyağ) 2  adet domates 1 demet maydanoz 1/2 limonun suyu Yeterince tuz

Pirinçli Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Domatesler rendelenir. Yağ tencereye konulur ve domatesler tuz da ilave edilerek hafifçe öldürülür. Üzerine 6-7  bardak kadar su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinç atılır. 20-25 dakika kadar pişirilir. İneceğine yakın limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri