Petek Dinçöz'lü Reklamdan 50 Milyon Dolandırdılar

İstanbul Polisi, şarkıcı Petek Dinçöz'ün tanıtım yüzü olduğu ünlü bir inşaat firmasına operasyon düzenlendi.Maket üzerinden dolandırıldıklarını iddia eden 800 vatandaş firmadan şikayetçi.

 Ünlü bir inşaat firması Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Tuzla'da dev proje adı altında lüks daireler yapılacağı iddiasıyla ünlü sanatçı Petek Dinçöz'le anlaştı. Reklam filmleri ile dairelerin satışları başlatıldı. Maket üzerinden yüzlerce daire satıldı.

ORTADA EV FİLAN YOK

Teslim tarihi gelince ortada ne ev vardı nede inşaat. Firma mağdurları 800 kişi Büyükçekmece Adliyesi önünde toplanarak protesto gösterilerinde bulundu. Şikâyetler üzerine savcılık soruşturma başlattı. İstanbul Mali Şube Ekonomi Suçlarla Mücadele Şubesi soruşturmayı derinleştirdi. İnşaat firması ile ilgili çalışma başlatıldı. 800 mağdur tek tek dinlendi. Mali polis satışların maket üzerinden yapıldığını tespit etti.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Mali polis 6 ilçede 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. İnşaat firması sahipleri ve arsa sahiplerinin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da 2 adet silah ele geçirildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri