Perküsyon ne demek, TDK'ya göre Perküsyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Perküsyon sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Perküsyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Perküsyon kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Perküsyon ne demek? Perküsyon TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi perküsyon kelimesi. Peki perküsyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre perküsyon nedir, perküsyon kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

PERKÜSYON NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Perküsyon kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Perküsyon kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre perküsyon kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Vurmalı sazlar
- Tanı için parmak veya alet kullanılarak vurup dinlemekle yapılan muayene

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri