Perinçek: AKP Bizim Olduğumuz Yere Geldi

Doğu Perinçek, halk buluşmalarına İstanbul Pendik’te başladı. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde dün yapılan konferansa yurttaşlardan ilgi oldukça yoğundu.

Doğu Perinçek, halk buluşmalarına İstanbul Pendik’te başladı. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde dün yapılan konferansa yurttaşlardan ilgi oldukça yoğundu.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek konuşmasında  hükümet ile aynı çizgide olduğunu iddia edenlere karşılık “Biz olduğumuz yerdeyiz. AKP bizim olduğumuz yere geldi. Hükümeti Vatan Partisi mevzisine getirmek en büyük başarıdır” dedi. CHP’nin özerklik kararı almasını eleştiren Perinçek “ABD ile birlikte AKP’yi yıkamazsınız. Vatan Partisi ile birleşerek AKP yıkılır” diye konuştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Sinan Yeşilyurt konferansın açılış konuşmasını yaptı. Yeşilyurt konuşmasında şunları belirtti: “Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyeti yeniden inşa etmek, devrimlerini tamamlamak için buradayız. Olumsuzluklara karşı devrimleri tamamlayacağız.”

Yeşilyurt’un ardından konuşan Doğu Perinçek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Toplumlar bir karar dönemine girdiği zaman, yönetimdekiler ile hapishanedekiler yer değiştirir. Ergenekon, Balyoz tertiplerini kurgulayanlar şimdi bizimle yer değiştirdiler. Şu an bizim volta attığımız yerde bize bu oyunu yapanlar volta atıyor. Toplumumuzda karamsarlık var. Ancak Türkiye’nin mecburiyetleri o karamsarlığı doğrulamıyor. Türkiyemizin mecburiyetleri var. Birinci mecburiyet vatan bütünlüğü... Vatan bütünlüğü zafer yolunda ilerliyor. 24 Temmuz 2015 tarihi bu anlamda bir dönüm noktası oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türk Polisi ve Köy Korucuları PKK’ya karşı mücadeleye girdi. Türkiye, Vatan Partisi programına girdi. Kürt yurttaşlar artık can güvenliğini TSK’da buluyor. Bu Vatan Partisi’nin önünü açan, onu iktidara taşıyan mücadeledir. Bölge ülkeleriyle işbirliği yaparak PKK’ya beyaz bayrak çektireceğiz.”

VATAN PARTİSİ MEVZİSİNE GELDİLER
Vatan Partisi’nin hükümet ile aynı çizgide olduğunu iddia edenlere karşılık Perinçek, “Biz olduğumuz yerdeyiz. AKP bizim olduğumuz yere geldi. Hükümeti Vatan Partisi mevzisine getirmek en büyük başarıdır” dedi. CHP’nin özerklik kararı almasını eleştiren Perinçek “ABD ile birlikte AKP’yi yıkamazsınız. Vatan Partisi ile birleşerek AKP yıkılır” diye konuştu.

BÖLGENİN UMUDU OLDUK
Partisinin Türkiye’nin komşu ülkelerine yaptığı ziyaretleri de anlatan Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin, Rusya, İran, Suriye’de önemli görüşmeler yaptık. Asya’da yeni bir uygarlık yükseliyor. Kapitalizmin sonu geliyor. Çin’in paylaşarak gelişme, bölüşerek büyüme programı geçerli hal aldı. Türkiye bölgenin umudu. Vatan Partisi’nin çalışmalarında karamsarlığa yer yok.” Yeni Anayasa konusuna da değinen Perinçek, “Türk adını o anayasadan hiçbir kuvvet çıkaramaz” dedi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri