Pendik'ten Moğolistan'a ''Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm'' konusunda işbirliği

2009 yılında imzalanan kardeşlik protokolüyle Moğolistan Ulanbator’a bağlı 9 ilçeden biri olan ve Türkiye Büyükelçiliğine de ev sahipliği yapan Chingeltei Belediyesi ve Türkiye’nin ilk 1.Sınıf Atık Ayrıştırma Merkezine sahip olan Pendik Belediyesi işbirliklerini pekiştirmek için bir araya geldi.

“Sıfır Atık” ve “Geri Dönüşüm” konularının anlatıldığı Chingeltei Belediyesi Meclis Üyeleri'nden 11 kişilik heyetin katıldığı toplantı Pendik Belediyesinde gerçekleşti. Toplantıda Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm konusundaki tecrübelerimizi aktarmaya hazırız.” dedi.

Toplantıda söz alan Moğol kafilesi sözcüsü Chingeltei Belediyesi Meclis Üyesi Amarbayasgalan Sosorbaram: “Ulanbator’un en yeşil ilçelerinden biriyiz ve bunu muhafaza etme adına geri dönüşüm ve sıfır atık konularında tecrübelerinizden istifade etmek istiyoruz.” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ise selamlama konuşmasında “Öncelikle Chingeltei Belediyesinden gelen misafirlerimize hoşgeldiniz demek istiyorum, tarihte bilinen en eski Türk yazıtı olan Orhun Abidelerine sizin ülkeniz ev sahipliği yapmakta. Ülkemiz, kökleri asırlar öncesine dayanan Türk-Moğol ilişkilerine özel önem atfetmekte ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesi yönünde çaba sarfetmektedir.“ dedi. Konuşmasının devamında Pendik Belediyesinin geçtiğimiz günlerde aldığı Sıfır Atık Ödülüne de değinen Başkan Ahmet Cin, bu alanda her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

Toplantı, heyetlerin karşılıklı hediyeleşmelerinin ardından son buldu. Moğol heyeti Pendik Belediyesi Atık Ayrıştırma Merkezi’nde bir dizi incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri