Pendik'te Soma Protestosu

Manisa Soma’daki maden faciasına 3 gününde Pendik'te de protesto vardı. Ülkenin birçok il ve ilçesinde sokaklara çıkan binlerce kişi, faciada hüküm (…)

Manisa Soma’daki maden faciasına 3 gününde Pendik'te de protesto vardı. Ülkenin birçok il ve ilçesinde sokaklara çıkan binlerce kişi, faciada hükümetin sorumluluğu olduğunu iddia ederak, “Soma halkının ve işçi ailelerinin acısını kalbimizde hissediyoruz” dedi.

Pendik Gazi Paşa Caddesi’nde bulunan Kuş Parkı’nda toplanan yüzlerce öğrenciler ve gençler, Pendik sahilindeki Ankara Caddesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Ankara Caddesi’nden de 19 Mayıs’a yürüyen yüzlerce eylemci grup, Pendik Belediyesi ününde 19 Mayıs Caddesini trafiğe kapatarak burada bir süre tepkilerini sürdürdüler. 19 Mayıs Caddesi’nden Hatboyu’na ilerleyen eylemciler Ak Parti İlçe binasının önüne gelerek hükümeti istifaya çağırdı.

”Kaza değil bu bir cinayet”

Protestoda Eylem yapan öğrencilerin açtığı pankartlar dikkat çekti ”Kaza değil bu bir cinayet”

” Sen çizmeni çıkarma, biz insanlığımızı giyelim” yazılı pankartlar taşıyan kitleye yürüyüş güzergahındaki halk da desteklerini esirgemediler. Grup daha sonra tekrar Kuş Parkı’na dönüldü. Burada oturma eylemi yapan yaklaşık bin kişilik grup halkında desteğini alarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Liseli öğrenci; ” Hükümet ve Devlet yetkililerinin iddia ettiği gibi Soma’da yaşananlar bir iş kazası olarak nitelendirilemez. Tam tersine ortada bir kaza yada kader değil düpedüz katliam vardır. Özelleştirme, taşeronlaştırma, daha az işçiye daha çok iş yaptırma, performans arttırılması diyerek sömürüyü katmerleştirme politikaları bütün bu cinayetlerin sebebidir.” dedi.

Bu protesto yürüyüşünü düzenleyen genç grup bu işin peşini bırakmayacaklarını haykırarak, olaysız bir şekilde dağıldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri