Pendik'liler Depremi Yaşayacak

Pendik Belediyesinin yürüttüğü Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşayacak.

Pendik Belediyesinin yürüttüğü Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşayacak. Vatandaşlar, ilk olarak 21 Şubat Cumartesi günü olası bir deprem anında yapılması gerekenleri Eğitim Aracı içinde uygulamalı olarak görecek.

Pendik Belediyesinin, İTÜ Afet Yönetimi ve Uygulama Araştırma Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan mali destekli olan “Pendik Belediyesi Afet Ve Acil Durum Yönetim Planlaması Projesi” çeşitli eğitimlerle devam ediyor. İlçede okul müdürlerinden muhtarlara kadar pek çok kesimde verilen eğitimlerde sıra vatandaşlara geldi. Pendik’te gerçekleştirilecek mobil deprem simülasyon aracı eğitimleri, ilçenin değişik noktalarında vatandaşlarla buluşacak. Daha önce yapılacağı açıklanan, ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen eğitimler, ilk olarak 21 Şubat Cumartesi günü Pendik Sahil Pazar Alanı önünde başlıyor.

Türkiye Deprem Vakfı’nın mobil deprem simülasyon eğitim aracı ile vatandaşın deprem konusunda uygulamalı şekilde bilinçlenmesi sağlanacak. MODSEA-Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı ile görsel ve uygulamalı eğitimler verilerek vatandaşlara deprem anında ve sonunda yapılması gerekenler simule edilerek anlatılacak.

Deprem simulasyon TIR'ı ile 6 noktada eğitim

On binlerce insanın deprem anında neler olduğu ve olası deprem anında neler yapması gerektiği konusunda bilinçlendirileceği eğitim çalışmaları, değişik mahalleleri gezecek TIR'da 10.00-17.00 saatleri arasında verilecek. Deprem Eğitim aracının Pendiklilere hizmet vereceği noktalar şöyle:
21 Şubat 2015 Cumartesi Pendik Sahil Pazar Alanı Önü
22 Şubat 2015 Pazar Kavakpınar Abdi ipekçi Cad. Pazar Sokağı’nın Başı
23 Şubat 2015 Pazartesi Pendik Merkez Lale Çay Bahçesi Arka Kısmı
24 Şubat 2015 Salı Güzelyalı Mahallesi Fatih Camii Önü.
Son iki eğitimin tarihi ve yeri daha sonra açıklanacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri