Pendik'in gururu Kurtköy Spor 2021-2022 sezonunda U16 şampiyonu oldu!

Kastamonu'da gerçekleştirilen final maçında Türkiye U-16 Futbol Şampiyonası'nda finalinde Samsun Atakum Belediyesi ile karşı karşıya gelen Kurtköy Spor rakibini 2-0 yenerek U16 2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu.

2021-2022 Sezonu U-16 Türkiye Şampiyonası 3 Temmuz tarihinde Kastamonu'da gerçekleşti. Finale kalan Samsun Atakum Belediye Spor ile Kurtköy Spor şampiyonluk için mücadele ettiler. Finalde şampiyonluğu getiren golleri 21’inci dakikada penaltıdan ikinci yarıda ise 63’üncü dakikada Furkan Öztürk’ün harika golleriyle 2-0 sonuçla şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atmış oldular.

İLK 20 TAKIM ARASINDAYDI

Kurtköyspor ilk maçında Keşanspor'u 6-0, ikinci maçında Lüleburgaz Yıldırım Spor'u 4-1 yenerek adını finale yazdırmıştı. Finalde A grubu finalisti Bigaspor ile karşılaşan Kurtköyspor rakibini 4-0 yenerek Tekirdağ etabının şampiyon olarak tamamlayarak 2.kademeye yükselerek Türkiye'de son 20 takım arasını girmişti.

2-0'LIK GALİBİYETLE İLE ŞAMPİYONLUK

U-16 Futbol Şampiyonası’nın finali Kastamonu ev sahipliğinde gerçekleşti. Gazi Stadı’nda oynanan final maçında Samsun Atakum Belediye Spor ile Kurtköy Spor kıran kırana oynanan maçta karşı karşıya geldi.

3 Temmuz tarihimde gerçekleştirilen final karşılaşmalarında dörtlü final karşılaşmaları sonunda İstanbul Kurtköy Spor rakibini 2-0 yenerek şampiyon olurken, Samsun Atakum Belediye Spor ikinci, İstanbul Bağlarbaşı üçüncü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor ise dördüncü oldu.

DERECE ELDE EDEN TAKIMLARA KUPA TÖRENİ

Final maçları sonrası derece elde eden takımlar için stadyumda kupa töreni düzenlendi. Törende Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Ereserdi tarafından plaket takdimleri yapıldı.

Takımlar kupa ve madalyalarını, Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, TFF Genel Sekreter Yardımcısı ve TASKK Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Ereserdi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu ASKF Başkanı Adem Keloğlu ve kulüp başkanlarının elinden aldılar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Yerel Haberleri