Pendik'in ilk kadın kaymakamı Hülya Kaya oldu!

Resmi gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değişti. Bu kapsamda Pendik kaymakamlığına İstanbul İl vali yardımcısı Hülya Kaya atandı.

Daire başkanlığı, genel müdürlük, vali yardımcılığı ve kaymakamlıklara ilişkin, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 427 mülki idare amirinin görev yeri değişti. 

PENDİK'E KADIN KAYMAKAM

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Diyarbakır gibi bir çok şehirde bulunan 200'den fazla ilçenin kaymakamı değişti. Bu kararnameye göre Pendik Kaymakamlığına atanan isim de belli oldu. Bu bağlamda Pendik'te emekliye ayrılan İlhan Ünsal yerine, İstanbul Vali yardımcısı Hülya Kaya atandı. Bu değişiklik ile Hülya Kaya, Pendik tarihinin ilk kadın kaymakamı olmuş oldu.

Bölge Gündem Haber Ekibi olarak yeni Pendik Kaymakamı Hülya Kaya hanımefendiye görevlerinde başarılar dileriz.

HÜLYA KAYA KİMDİR? 

1974 yılı Akşehir doğumlu olan Hülya Kaya, evli ve iki çocuk annesidir. 1999 yılında Konya Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine intisap etmiştir. Sırasıyla Konya–Altınekin, Çorum–Oğuzlar ve Isparta–Yenişarbademli İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yapmıştır. 2000-2001 yıllarında İngiltere’de yabancı dil eğitimi almıştır. Kaymakam adaylığını müteakip Aksaray–Eskil ve Adıyaman–Tut İlçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş’ta Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2008-2009 yıllarında İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır. 01.10.2009 tarihinden itibaren Konya–Sarayönü Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri