Pendik Kaymakamı Şimşek'in 19 Mayıs mesajı

Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek yayınladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, ezelden beri hür yaşamış olan Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur.

Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü, şanlı tarihlerinden aldıkları güç ve ilham ile ülkemizi çok daha ileri noktalara taşıyacaklarına inandığı ve her konuda güvendiği Türk Gençliğine armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri