Pendik Belediyesi'nden CHP Pendik'e büyük tepki: ''Saygısızlıktır, Hadsizliktir''

12 Aralık Pazar günü CHP Pendik İlçe Örgütü’nün Olağan Kongresi’ndeki seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin CHP'li yetkililer tarafından kapatılmasına Pendik Belediye Başkanlığı sessiz kalmadı. Bu durum hakkında Pendik Belediyesi'nin sitesinden genel bir duyuru yayınlandı.

Geçtiğimiz Pazar günü Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Pendik CHP İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi'nde yapılan seçimde mevcut ilçe Başkanı Doğan Çakmak, yeniden ilçe başkanlığına seçilmişti. Seçim süreci boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin üstünün kapatılması sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. Pendik Belediyesi'nin resmi sitesinden yayınladığı genel bir duyuruyla olayla ilgili tepkisini gösterdi.

İşte Pendik Belediyesi'nden gelen açıklama...

82 MİLYONUN SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANININ FOTOĞRAFINI KAPATARAK MİLLET İRADESİNİ ÖRTEMEZSİNİZ…

12 Ocak'ta yapılan CHP Pendik İlçe Örgütü Kongresi'nde milli iradeye açık bir saygısızlık yapılmıştır. Salonda bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı CHP parti görevlileri tarafından kapatılmıştır.

82 Milyon Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının seçilmiş Cumhurbaşkanı'na yapılan bu saygısızlık; Cumhurbaşkanlığına olduğu kadar milli iradeye yönelmiş bir hadsizliktir.

Bu konudaki tepkiler çığ gibi çoğalmasına karşın bu eylem karşısında herhangi bir açıklama yapmayarak suskunluğu tercih eden CHP İlçe Örgütü'nü anlamamız mümkün değildir.

82 milyon vatandaşımızın Cumhurbaşkanı olan ve devletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan bu saygısızlığı telin ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri