Pendik Belediyesi küçükbaş hayvan çiftliği kurdu

Pendik Belediyesi Kurtdoğmuş Mahallesi'nde Türkiye'nin ihtiyacı olan hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli bir adım atarak küçükbaş hayvan üretim ve eğitim çiftliği kurdu.

Pendik Belediyesi, aylardan beri sessiz sedasız çok önemli bir proje yürütüyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli bir adım atan Pendik Belediyesi, Kurtdoğmuş Mahallesi’nde küçükbaş hayvan üretim ve eğitim çiftliği kurdu.

Hem nitelikli tarımsal üretimi, hem de istihdamı birleştiren projeleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam eden Pendik Belediyesi, bu kez küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine destek olmak üzere kolları sıvadı. Bu amaçla Kurtdoğmuş Köyü’nde inşa edilen tesise iki ay önce de çoklu doğum yapan koyun türleri getirilmeye başlandı. Çalışmaları halen devam eden projenin nihai hedefi ise, ilerleyen zamanlarda eğitim çalışmaları da vererek hayvan üreticiliğini teşvik etmek.

1000 küçükbaş hayvan kapasiteli

Tesis, 1000 küçükbaş hayvan kapasiteli olacak şekilde iki kapalı ağıldan oluşuyor. Ağıllar, sulamadan yemliğe kadar otomatik sistemle donatıldı. Tesiste küçükbaş hayvanların barındığı alanların yanı sıra, eğitim salonu, idare ofisi ve bakıcı aile için konut da yer alacak.

Başkan Şahin: Dezavantajlı işsizleri düşündük

Çiftliğin eğitim amaçlı kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Örgün eğitime ilçede ciddi destek veriyoruz. Ancak eğitim sadece okuldaki çocuklarla sınırlı değil, 7’den 70’e olmalı. Hangi alanda istihdama ihtiyaç varsa, o alanda mesleki eğitim kursları da açıyoruz. Toplumda hafif engelliler, yaşlı işsizler, eski mahkumlar, genç yaşta emekli olanlar iş bulma anlamında dezavantajlı bir kesimi oluşturuyor. Biz de Pendik’in yanındaki köyleri avantaja çevirip, eğitim amaçlı bir koyun çiftliği kurduk. Burada amacımız sadece iyi damızlık üreterek akademik başarı değil, dezavantajlı işsizlerin ve köylülerimizin para kazanabileceği bir işletme modeli de geliştirmek” dedi.

Doğurgan ve güçlü ırk yetiştirilecek

Şu anda tesiste 110’u hamile, 90’ı erkek, geri kalanı da hamile adayı olmak üzere 240 adet küçükbaş hayvan bulunuyor. Cinsleri ise, Romanov olarak bilinen çoklu doğum yapan rus koyun cinsi ve romanovla yerli Anadolu koyunun birleşmesinden oluşan anarom cinsi koyunlardan oluşuyor. Anarom koyunları, Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde yıllar süren bilimsel çalışmalar neticesinde romanovla yerli koyun türlerinin ıslah edilmesiyle üretildi. Anarom koyunları; romanovun çoklu doğum yapma özelliği ile yerli koyun ırklarının dayanıklılığı ve güçlülüğü özelliklerine sahip.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri