Pendik Belediyesi E-Spor müsabakalarına hazırlanıyor

Dünyada büyük bir hızla yaygınlaşmaya başlayan E-spor müsabakalarına Pendik Belediyesi de katılım göstermeye hazırlanıyor. Türkiye E-Spor Federasyonu’nun kurulmasıyla ivme kazanan E-Spor müsabakalarına Pendik Belediyesi, liselerde gerçekleştirdiği E-Spor seminerleriyle hazırlıkların startını verdi.

Bilgisayar oyunlarının profesyonel oyuncularla oynanması anlamına gelen E-Spor, dijitalleşen dünyada popüler olmayı hedefliyor. Pendik Belediyesi de gelecekte popülaritesinin daha da artacağı E-Spor müsabakalarına Pendikli gençleri şimdiden hazırlıyor. Bu konuda Pendik Belediyesi ''Her Yönüyle E-Spor” Kitabı Yazarı İbrahim Yörük'ün konuşmacı olduğu bir seminerde gençleri buluşturdu.

Konuyla ilgili olarak “Her Yönüyle E-Spor” Kitabı Yazarı İbrahim Yörük, Pendik Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde A’dan Z’ye E-Spor’u anlattı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yörük, E-Spor’un özellikle gelişmiş ülkelerde çok ciddiye alındığını, Amerikan Hükümeti'nin e-sporcuları resmi atlet olarak kabul ettiğini, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında E-Spor kategorisinin bulunacağını söyledi.

E-sporcu olmak isteyen gençlere “Herkes e-sporcu olamayabilir.” uyarısında bulunan İbrahim Yörük “Zevkle oynadığınız oyunları bir iş haline getirdiğinizde sıkılabilirsiniz. Örneğin Pubg gibi bir oyunu hobi amaçlı oynadığınızda zevk alabilirsiniz; ama profesyonel şekilde oyun turnuvalarına katılmak için gittiğiniz kamplarda, kahvaltıdan sonra hemen oyun idmanlarına başlamanız gerekiyor. Bu da sizi oyun oynamaktan soğutabilir.” dedi.

E-SPOR NEDİR? E-SPORCU NASIL OLUNUR?

E-Spor kısaca Pubg, Dota 2 ve Cs Go gibi online oyunlar üzerine kurulu bir spor oyunu. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde “spor dalı” olarak tanınıyor. E-Spor’da diğer spor müsabakalarındaki gibi kişiler veya takımlar karşı karşıya getirilip mücadele etmeleri sağlanıyor. Bu karşılaşmaları dünyada sosyal medyada canlı olarak milyonlarca kişi takip ediyor. E-sporcu olmak için Türkiye’de faaliyet gösteren ilgili kulüplere üye olunarak yeteneği göstermek gerekiyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri