Payitaht ne demek, TDK'ya göre Payitaht kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımızda, okuduğumuz kitaplarda ve dizilerde bazı değişik kelimeler duyarız. Payitaht nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Payitaht ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Payitaht kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Payitaht ne demek? Payitaht TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi payitaht kelimesi. Peki payitaht ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre payitaht nedir, payitaht kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

PAYİTAHT NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Payitaht kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Payitaht kelimesi Farsça kökenlidir.

TDK'ya göre payitaht kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Başşehir, başkent

PAYİTAHT CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Ertesi gün Konya ovalarından payitahta, uzaklardaki İstanbul'un yüksek mavi gölgesine doğru süratle geçiyorduk.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri