Patates Borani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Patates Borani tarifi

Patates Borani nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Patates Borani oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak. İşte Patates Borani tarifi

Patates Borani nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Patates Borani yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte tarifi..

Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • toz kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • nane

Patates Borani Tarifi Yapılışı

Patatesleri haşlıyoruz ve soğuduğu zaman kabuklarını soyuyoruz. Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavuruyoruz. Bir kapta patatesleri ezerek üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğuruyoruz. Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğuruyoruz. Bu harçtan parçalar alarak yuvarlayıp servis tabağına diziyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine döküyoruz. Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atıyoruz. Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdiriyoruz. Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun…

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri