Parametre’yi sunmaya başlayan Mine Uzun kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Aydın Doğan’dan, Demirören grubuna devriyle başlayan yeniden yapılanma sürecinde, kanalın en çok izlenen programlarından biri olan Parametre’yi bugünden itibaren Mine Uzun sunmaya başladı.

Ebru Baki’nin kanalla yollarının ayrılmasının ardından programı kimin sunacağı merak ediliyordu.

Yönetim, Parametre’yi bir süre önce Bloomberg HT’den ayrılan Uzun’a teslim etme kararı aldı.

Mine Uzun, Ankara kökenli bir televizyoncu. Ekonomi kanalı Bloomberg HT’de 8 senedir farklı programlara imza atan tecrübeli sunucunun konukları ise dönüşümlü olarak grubun Ankara’da görev yapan yöneticileri Hande Fırat, Ercan Gürses, Dicle Canova ve Hakan Çelik olacak.

MİNE UZUN KİMDİR?

8 yıl boyunca Bloomberg HT Televizyonu'nda görev yapan Uzun CNN Türk ile anlaştı. Başarılı ekran yüzü bu sabah ilk kez CNN Türk ekranlarında yerini aldı.

Mine Uzun, hafta içi her sabah canlı yayında “İlk Söz” programıyla, Asya borsaları ve kapalı olan dünya piyasalarını gerçek zamanlı veriler ışığında ekrana taşıyordu.

Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra çeşitli bankaların yatırım bölümlerinde ve aracı kurumlarda çalıştı. Gazeteciliğe 2005 yılında Ankara’da başladı. Halk TV'de haber spikerliği görevinde bulundu.Çeşitli ulusal kanallarda sosyal içerikli programlar ve açık oturumlar hazırlayıp sundu. Ekonomi editörlüğü ve Ana Haber Bülteni spikerliği görevlerini uzun yıllar sürdürdü. 2010 yılından beri Bloomberg HT Televizyonu’nda anchor olarak görev yapıyordu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri